Mercador

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 septembrie 2013

Concediu 2013, Partea a VII-a (ultima), Sovata-Praid-Lacu Rosu-Bicaz.... gata

Ultimele doua zile din plimbarea noastra le-am rezervat pentru o zona in care mai fusesem.
Dar in drum spre Sovata am facut un mic popas la Manastirea Rohia din Tara Lapusului, locul unde N. Steinhardt si-a definitivat opera. Loc de reculegere si rugaciune, desi e cam santier acum pentru ca se construieste un centru cultural nou.
La Sovata am vrut initial sa stam la cort, dar pentru ca aveam oaresce probleme de sanatate (o viroza ciudata, care a trecut pina a doua zi cu palinca si sunca :) ) am decis sa stam la hotel.
Dimineata urmatoare am mers la salina Praid, ca sa ne refacem si bine am facut, aerul din salina si exercitiile fizice ne-au remontat rapid, ba am avut sansa sa ne intilnim cu Alina Radu (sotia lui Radu Pavel Gheo) si am petrecut impreuna vreo 4 ore.
Iar pentru ca nu puteam sa ratez noile dotari ale salinei, am facut pentru prima data si traseele de la parcul aventura.... om batrin si fara minte ca m-am catarat precum maimutele pe draciile alea :)
Enjoy


La iesire am vazut un afis cu o expozitie de fluturi, o Casa de fluturi, superinteresanta. Sa n-o ratati daca ajungeti in zona.Seara am dedicat-o unei plimbari prin Sovata si cu trenuletul, ocazie ce ne-a facut sa vedem ca statiunea e mult mai intinsa decit centrul ala comercial. Pacat ca sint lasate paragina tocmai locurile de cazare "de stat" care ar fi fost o sursa foarte buna de venituri.


Duminica dimineata am decis ca e cazul sa mai revenim si la Iasi, dar ca sa nu mergem direct am stabilit ca traseu Gheorghieni-Lacu Rosu-Bicaz.... apoi o scurta vizita la parinti si gata... 500 km intr-o zi.

La revedere Concediu 2013....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu