Mercador

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 august 2014

Concediu, ziua 10, Verona... mio amore

A 10-a zi din concediu am rezervat-o orasului indragostitilor, Verona.
Acolo toate povestile se desfasoara in jurul piesei lui Shakespeare, Romeo si Julieta au parte de toata popularizarea, mai ales Giulietta cum ii zic italienii.
Mormintul Julietei, care la intrare are statuia celor doi indragostiti chinezi ce au urmat povestea lor sau au anticipat-o, apoi casa si celebrul balcon, statuia cu sinul slefuit de atitea miini care l-au mingiiat, toate amintesc de piesa de teatru, care nu se stie daca chiar are vreun simbure de adevar, dar ne plac atit de mult povestile ca italienii fac bani grei din vinzarea acestora.
Arena e bestiala daca ne imaginam ca aici au avut loc luptele gladiatorilor, iar acum au loc reprezentatii de opera (scumpe tare... dar merita).
Domul e impresionant, desi in exterior e in renovare. Castelul e in renovare si el, dar macar privelistea orasului merita urcusul obositor.
Orasul in sine e un loc al dragostei, se vede pe fiecare cum incearca sa fie mai iubaret si mai afectuos... bravo lor.
Si ca sa nu ne intoarcem direct la prietenii nostri, de ce sa nu vedem un pic si faimosul lac Di Garda, un loc de odihna si relaxare unde merita sa vii sa petreci un concediu de odihna, nu de alergatura :D

Si acum, pozele mult asteptate :) Enjoy!



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu