Mercador

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 iulie 2014

Nunta ca-n Moldova... Ionut si Simona

Finii mei (si sora + cumnat pe deasupra) m-au invitat sa le fiu alaturi atunci cind au cununat si ei.
Mirii, 2 copii frumosi, stabiliti la Londra, dar cu origini adinc infipte in lutul Siretului, au dorit sa impace si capra, si varza, si lupul.
Asa ca au urmat obiceiurile traditionale de la tara, cu tot ce implica, dar petrecerea au facut-o la restaurant, civilizat si frumos.
Prima parte, la casa miresei, a avut de toate, fanfara cu tigani, echipat mireasa, flori la nasi, parinti, rude, invitati, cerut iertare la parinti (asta n-am inteles-o), spart pahare, aruncat cu cozonaci si un alai cam ca-n Pisica alba, pisica neagra... lipseau gistele :D
Apoi alaiul a mers cale de vreo citiva km buni (cu masinile ca nu mai sint carutele de pe vremuri) pina in satul mirelui unde s-au cununat civil la primarie, religios la biserica (cu lesinaturile de rigoare din cauza caldurii + epuizarii), apoi acasa la mire, ca doar nu era sa scape necalarita taman casa parintilor lui.
A urmat seara petrecerea la Adjud, cu o formatie "Irina Sabau" care a facut spectacol, cu mincare si bautura pe saturate, cu furat mireasa, adus papucu, de alea traditionale, a lipsit bataia, dar a dominat distractia.

Alaturi de noi a fost si Lorenzo, venit tocmai din San Francisco si care a avut ocazia sa se cruceasca vazind cit pot bea si minca romanii fara sa crape :D. I-au placut insa traditiile si modul romanilor de a se distra pe rupte!

Si acum, ca tot m-a certat mama ca n-am pus poze mai repede.... POZEEEEEEEEEEE!!!!!!!

Enjoy!





























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu