Mercador

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 martie 2013

ANAF sau cum sa te enervezi pe banii tai

Sa nu va puna mama dracului sa va faceti vreo chestie gen PFA, II, PF,si ce alta kk-maka mai exista, ca dracu v-a luat. Si pe dracu il cheama ANAF.
Daca vrei sa fii cinstit, ai pus-o. Din 3 in 3 luni ai ocazia sa-ti consumi citeva mii de neuroni si citeva mii de celule hepatice inutil.
Mai precis.
Prima idiotenie: esti angajat si mai ai si un PFA pentru ce mai lucrezi pe linga job, ghinion, trebui sa platesti de 2 ori CASS, chiar daca nu beneficiezi decit de o singura asigurare. Teapa, asa-ti trebuie daca esti corect.
Apoi iti vine acasa o hirtiuta de la ANAF unde esti anuntat cit ai de platit impozit. Asta e ok, ca e 16% din norma de venit sau venit real, depinde pentru ce ai optat.
Partea proasta acum vine.
Ca prin acea hirtiuta nu gasesti nici un site unde ai putea plati on-line ce e scris deja, asa ca tre sa-ti misti onorabilul fund la sediul ANAF local.
Si aici incepe meciul.
Te duci la ghiseul unde e trecuta strada ta, stai la o coada rezonabila, ca sint multe ghisee cu strazi. Cind ajungi si tu in fatza, teapaaaaa, nu trebuia sa stai la alt ghiseu la care se elibereaza deciziile de plata. Care ghiseu e unic pentru toate celelalte. Adica o coada imensa, ca doar toti ajung acolo.
Dupa ce iti vine acru si fiecare papila olfactiva a fost dezactivata de duhoarea celor pentru care apa si sapunul sint pe post de extraterestri, iei victorios foaia cu cit ai de plata, desi in hirtia primita tot de la ANAF scria acelasi lucru.
Si apoi incepe alt calvar, ca plata nu se face tot acolo, neeee, ar fi fost prea frumos.
Te duci matale peste bulevard, la Trezorerie, ca acolo se plateste.
Ei, da ce, credeai c-ai scapat. Acolo e alta nebunie. 2 case deschise pentru tot poporul. Si pentru aia care platesc taxe consulare, si pentru aia cu impozite, si pentru aia care dracu stie ce mai au de platit.
Bineinteles ca nu exista nici o indicatie ca poti plati on-line sau cu cardul. Asa ca te duci matale frumusel si scoti bani de la bancomat, cu comision, si apoi vii cu banii in dinti.
Si o iei de la capat cu 2 cozi si mai imense.

Si apoi fericit, ii bagi in ma-sa si pe Ponta, si pe Blejnar, si pe Antonescu, si pe Voinea si pe cine mama dracului mai are vreo treaba cu guvernarea in tara asta!

Si peste 3 luni o iei de la capat.

Fericiti cei care n-au nevoie sa calce vreodata pe la finante!


A, si sa nu uit, urmeaza plata taxelor locale, unde e aceeasi nebunie, ca bineinteles ca nu se poate plati on-line la Iasi. Jos Nichita, Chirica si cine naiba mai e la primaria aia de incompetenti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu