Mercador

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 iulie 2011

Varsovia, ziua 4

Azi am avut altfel de zi.
Am mers sa vizitam-pozam casa memoriala Chopin, la vreo 40 km de Varsovia, si biserica unde a fost botezat si ce-o mai fi facut pe acolo.
Din ce am remarcat, omu nu a fost chiar taran, ci domeniul familiei era destul de vast ca sa aiba timp de imaginat nocturne, polci, mazurci si alte smecherii la pian.
Asta primii 20 de ani, pina s-a decis ca Polonia e prea mica pentru el si a uschit-o la Paris unde s-a cuplat cu madam Dupin, pentru cei care nu stiu pe numele de scena George Sand, si a trait inca 19 ani pina tuberculoza a decis ca a trait prea mult si nu e cazu sa-i faca prea multa concurenta lui Beethoven.
Iar sor-sa intr-un acces de patriotism i-a scos inima si a adus-o la Varsovia, ascunsa intr-un borcan cu spirt, bagata sub fustele-i largi. V-am prezentat-o ieri in poza din biserica unde sta si acu, dupa 200 de ani (inima, nu sora).
Asta e pe scurt povestea unui mare compozitor, si a unor polonezi isteti care stiu sa-si vinda marfa (oare cind o sa invatam si noi?) (scumpe a naibii suvenirurile de la locatiile cu Chopin).
Si acum poze...
Enjoy!









2 comentarii: