Mercador

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Reduceti pretul combustibililor!

Vineri se va organiza un protest in Iasi vis a vis de cresterea pretului la carburanti care consta in adunarea unui grup destul de maricel de autoturisme ce vor merge la statiile peco Petrom si OMV , unde se va aalimenta cu monezi de cate 0.5 bani si 10 sau 50 bani. Toata actiunea va fi mediatizata si eu unul ma voi alatura grupului. Protestul se va organiza la ora 17 si intalnirea va fi in fata stadionului Emil Alexandrescu.

Asta e mesajul care a circulat zilele trecute in Iasi.
Am fost si eu sa ajut cu prezenta, dar parerea mea e ca solutia nu sta doar in Petrom-OMV (care folosesc 40% din petrol din productia interna la pret de 16 dolari barilu fatza de 90 cit e pe bursa ala de import), ci si la guvernantii nostri dragi. Care dau toata vina pe Petrom, dar uita ca:
1. Aplica TVA la pretul final, care e deja accizat. Deci taxa la taxa, ceea ce e cel putin ilegal.
2. Au bagat in pretul combustibililor taxa de drum, dar in acelasi timp ne obliga sa platim si rovigneta. Iarasi 2 taxe pentru acelasi lucru.
3. Au bagat in pret o taxa de solidaritate pentru falimentarea Bancorex, dar cei care au falimentat banca nu sint trasi la rapundere si nici averile nu le sint confiscate.

Toate astea daca ar disparea ar duce la o reducere semnificativa a pretului, iar daca Petrom da tonul si ceilalti producatori nu ar avea ce face si ar trebui sa se alinieze.

Pina atunci insa voi evita sa alimentez de la Petrom, fie si pentru a nu le face jocul.

Si citeva poze de la blocare!





















7 comentarii:

  1. Uite ce-mi scrie un prieten, si tare mi-e ca are dreptate:

    Miscarea asta, dupa mine, a pornit de la transportatori. Si ca sa aiba succes ar trebui sa iasa in fata. Sa blocheze benzinariile, guvernul, vamile, drumurile, alea-alea...
    Dar n-o fac, pentru ca aceasta expunere si o posibila reducere a preturilor a carburantilor sub presiunea lor, i-ar forta si pe ei sa reduca preturile. Si nu asta e scopul!

    E ca la Revolutie...unii strigau Jos Ceausescu! si mureau iar altii imparteau ciolanu'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Argumentele 1 si 2 nu sunt valide.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi plac mie comentariile astea neargumentate.
    Si anonime pe deasupra :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Degeaba ii tot incurcam cu blocatul benzinariilor, platitul cu maruntis etc.. efect ZERO. Votam un benzinar, cine "castiga" e ocolit o luna.

    http://ieftinitibenzina.blogspot.com

    Daca suntem multi.. avem sanse .. Da mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Urlete si nemultumiri impartite la pe la colturi precum babele si batai de pumni in piert ca ”eu sunt de acord cu asta...”, ”sa facem toti, sa drefem....etc” sunt specifice romanilor...Pus insa in fata faptului isi aduce aminte ca trebuie sa se duca la o matusa ca e grav bolnava , pierde vreun tren sau vreun tramvai si cine mai stie cate argumente gaseste sa nu fie in ”prima linie”. Astia suntem noi romanii... GURISTI, SMECHERI DE TARABA... TALCIOCARI si tot ce vreti. Insa oameni cu simt de raspundere si curaj... niciodata. Nici asa zisa Revolutie nu se facea daca nu erau alte interese mult mai presus decat lipsurile si nemultumirile romanilor... Asa ca discutiile sunt fix de`n-Sulea (ca sa ma exprim elegant). Cainii latra si ursul trece.. Cei care au puterea politica si cea de a decide soarta plebei.. tot ce stiu ei sa faca, fac.. Nu o sa se opreasca din furat si nici nu se vor limita din a traii decent si fara sa faca vreo ”smecherie” (fie ea politica sau economica). Banii sa iasa... Poporul....Romanul...?!?! Da-i in p**a mea! (asta gandesc toti politicienii si cei pentru care am votat pe motiv ca vrem sa ne fie mai bine si sa incercam a devenii si noi un popor civilizat membru UE). Sper ca am fost destul de explicit! Multumesc pentru atentie si scuzati eventualele greseli ortografice.. nu mai stai sa rectific textul. O zii buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ce sa vin la protest? Sa mai iau si bataie? Numai in Iasi se putea asa ceva:)

    RăspundețiȘtergere
  7. In toata smecheria asta, statul are de castigat. Adica cu cat mai scump combustibilul si cu cat este vandut mai mult, statul isi ia partea. Nu are nimeni interes, si aici nu ma refer la noi, consumatorii, sa ieftineasca combustibilii. Imi pare rau ca v-o spun verde in fata, dar ceea ce se intampla in tara, referitor la proteste, este exact ca la grevele care dadeau jos Guvernul Boc anul trecut. Ati vazut vreun Guvern cazut? Eh, asa nici nu veti vedea vreodata combustibilul cu pret mai mic.
    Ciprian

    RăspundețiȘtergere